Autenttisen elämän oppitunnit

” Only the Truth of who You are, if realized, will set you free.” -Echart Tolle

Autenttisuus tarkoittaa sitä astetta, johon saakka ihminen elää linjassa oman totuutensa kanssa. Autenttisuus on valinta. Valinta olla aito, oma itsensä. Valinta olla rehellinen. Valinta tulla näkyväksi.

Tuttuja esimerkkejä epä-autenttisuudesta:
Työpaikka, josta et pidä, joka ei haasta tai kehitä, mutta pysyt siellä koska: a, b tai c.
Parisuhde, joka ei tyydytä, mutta et uskalla siirtyä eteenpäin koska a, b tai c.
Sosiaalinen maski, joka estää sinua sanomasta asioita ääneen niinkuin todella haluaisit, mutta pelkäät nolatuksi ja hylätyksi tulemista, joten vaikenet ja myötäilet muita.
Voidakseen olla autenttinen on tunnettava itsensä. Tiedettävä mitä arvostaa, mitä tarvitsee ja mitä haluaa, yhtälailla tulee tietää mitkä ovat ne ali-tajuiset uskomukset, jotka estävät meitä saavuttamasta haluamaamme.
Meidän on tiedostettava ja kohdattava oma varjomme, eli ne piirteet itsessä, jotka olemme kieltäneet sosiaalisen hyväksytyksi tulemisen nimissä. Nämä varjo-aspektit usein projisoidaan muihin tai ne ryöpsähtävät esiin täysin puun takaa saaden aikaan hämmennystä ja pahoin vointia itsessä ja lähimmäisissä.
Meidän on kohdattava omat tunteemme ja erityisesti häpeämme, joka on suurin este autenttisuudellemme.
Tällä kursilla teemme mm. Tantra-joogaan ja erilaisiin keho-työskentely metodeihin pohjautuvia harjoituksia jotka auttavat sinua tulemaan tietoiseksi omista tunteistasi, ja varjoistasi, yksinkertaisesti; omasta totuudestasi. Harjoittelemme intiimissä ja turvallisessa ympäristössä, jossa jokainen voi harjoitella nähdyksi ja kuulluksi tulemista.
Kenelle: Iällä, sukupuolella, harrastaneisuudella ei ole merkitystä. Se mitä tämä kurssi vaatii, on vilpitön halu tutkia itseään, uskallusta astua omien mukavuus-rajojen yli, heittäytymistä, luottamista ryhmään ja kunnioitusta muiden prosesseja kohtaan.
Joku harjoitus saattaa sisältää kosketusta tai vapaa-ehtoista alastomuutta. Harjoitusten luonne ei ole seksuaalinen. Harjoitukset perustuvat vapaa-ehtoisuuteen.
Ohjelma (oikeudet muutoksiin pidätetään)
Pe 18-20. Alkupiiri, kohtaaminen, kirjallista reflektiota
La 11-14 somaattinen jooga harjoitus, intention asetus, nähdyksi tuleminen
14-14.45 tauko
14.45-18 Oman kehon tarina -Häpeän kohtaaminen ja muuntaminen. Tunne työskentelyä -Ei:n ilmaiseminen
Su k. 13-14. Lyhyt jooga/ meditaatio-harjoitus
14-15 Varjotyöskentelyä
15-16. Loppupiiri ja jakaminen.
Ilmoittatuminen ja lisätiedot saija@elamankehto.fi
Kussin Hinta 200€. Ilmoittatumisen jälkeen varaat paikkasi maksamalla 80€ palauttamattoman etukäteismaksun. Mikäli kurssi perutaan minun, kurssipaikan omistajan tai jonkun muun kuin sinun aloitteesta, saat varausmaksun takaisin kokonaisuudessaan.